(30-12-2012) El pintor Ramón Castañer va morir a Madrid. Va rebre homenatges per part de l'Ajuntament d'Alcoi, de l'Ajuntament d'Agres i de l'Associació de Sant Jordi. Vore


    (27-08-2011) Recentment, el nou alcalde d'Alcoy, Toni Francés, ha visitat a Ramón Castañer a Agres (vore).  Des del periodic Ciudad d'Alcoy, Antonio Castelló (vore) i Ramón Climent (vore), mostren el seu suport i estima per Ramón Castañer que està travessant uns difícils moments de salut.


    (30-09-2008) L'alcalde d'Alcoi Jorge Sedano va imposar la Medalla d'Or de la ciutat al pintor Ramón Castañer pels mèrits obtinguts al llarg de la seua trajectòria artística. Els que coneixen bé Ramón, saben l'orgullós i agraït que se sent per este distingit guardó que a més va tindre el consens de tots els partits polítics que integren l'Ajuntament així com de múltiples institucions privades i estatals que es van sumar al nomenament.


   (22-03-2007) Es va presentar en la llibreria Llorens d'Alcoi, un llibre biogràfic sobre el pintor titulat "Autoretrat amb Paisatge, Ramón Castañer", del que és autora Pepa Botella, dòna del pintor. El llibre consta de 17 capítols i un apartat de comentaris sobre presentacions i premsa del pintor.

   Reproduïm les paraules de Pepa de Castañer que figuren en la contraportada del llibre "Autoretrat amb Paisatge, Ramón Castañer":

A través dels relats que Ramón narrava de la seua vida, vaig descobrir el miracle d'una memòria prodigiosa capaç de projectar, com en una gran pantalla cinematogràfica, persones, fets, mons, formes, colors.

Ramón Castañer és un pintor i quan narra, compte o a vegades escriu, utilitza la paraula com el carbonet amb què dibuixa o el pinzell per a la plàstica

Jo vaig anar donant forma literària perquè el lector poguera assimilar esta vida d'artista unida a un ser d'extraordinària humanitat.

En alguns dels seus records la veritat és dura però autèntica, sincera sempre i exposada sense retocs.

En els primers anys de la seua vida, la ciutat d'Alcoi, el seu lloc de naixement, li servix de fons, després el paisatge canvia a València i a Madrid.

Els capítols s'inicien amb una cita poètica amb una referència al contingut de cada un, des de la infància fins al moment actual de la seua vida.

Com és lògic, tractant-se de la biografia d'un pintor, s'arrepleguen en el llibre diverses reproduccions de les seues obres i una recopilació d'articles en presentacions i premsa.

    M'encanta poder dir ací que Pepa ha sigut i és per mi una mare excepcional i una dona admirable. Sempre ha estat vinculada a la poesia i és una gran amant de la literatura.

    En el periòdic Las Provincias de València, Mª Ángeles Arazo escriu un article titulat "Forja humana d'un pintor" en el que expressa uns sentiments entranyables sobre la biografia del pintor, cap a la seua persona i els seus sers més volguts. Vore

    En el periòdic Ciudad d'Alcoi, apareix l'article de Josep Lluis Seguí. Vore


VIDEOS SOBRE L'OBRA DE RAMÓN CASTAÑER  Vore


    En l'actualitat Ramón, amb els seus greus problemes de salut, demostra una enteresa enorme i també continua pintant amb moltes ganes. La pintura li relaxa perquè forma part de la seua vida. Estos són alguns dels seus quadros més recents.

Puesta Sol

Puesta de Sol (Caseta Don Facundo)

Misterio de la Rosa

Misterio de la rosa

Las Brañas

Las Brañas (Asturias)

Malvas

 Malvas

Puesta Sol

 Puesta de Sol (Agres)

Otoño Retiro

Otoño en el Retiro

Río de la Verona

 Río de la Verona (Venecia)

Ribera de curtidores

 Ribera de curtidores (Madrid)

San Simeón Píccolo

 San Simeón Píccolo (Venecia)

L'abuela dels dentons

  L'abuela dels dentons (Serie Mariola)

Primera jordana

 Primera jordana (Serie Mariola)

A pleno Sol

  A pleno Sol (Serie Mariola)

Caseta Don Facundo en boira

  Caseta Don Facundo en boira (Serie Mariola)

Hojas secas

 Hojas secas (Retiro)

Amanecer en Ribadeo

 Amanecer en Ribadeo (Galicia)

Barcas al Sol

  Barcas al Sol (Galicia)

El carro de Barchell

 El carro de Barchell (Alcoy)

Plegando redes

 Plegando redes (Galicia)

Puente del Rialto

  Puente del Rialto (Venecia)

Carrer Sant Roc

 Carrer Sant Roc (Alcoy)

Boulevard Saint Michel

 Boulevard Saint Michel (Paris)

Las sombras del limonero

  Las sombras del limonero (Agres)

La tardor en el Cantalar

  La tardor en el Cantalar (Serie Mariola)

Camí del poble

  Camí del poble (Serie Mariola)

Camí de la Mola

  Camí de la Mola (Serie Mariola)

Silenci del bosc

  Silenci del bosc (Serie Mariola)

L'ombra dels pins

  L'ombra dels pins (Serie Mariola)

D'alt del Cantalar

  D'alt del Cantalar (Serie Mariola)

Sol de vespra

  Sol de vespra (Serie Mariola)

Neu en la Mariola

  Neu en la Mariola (Serie Mariola)

La mujer de Lot

  La mujer de Lot (relieve en sal)

La mujer de Lot (perfil)

  La mujer de Lot (perfil)

La góndola varada

  La góndola varada (Venecia)

Carrasques de la Mola

  Carrasques de la Mola (Serie Mariola)

Olivera de l'abuela dels dentons

  Olivera de l'abuela dels dentons (Serie Mariola)

Peñes del Anficoset

  Peñes del Anficoset (Serie Mariola)

Xiprers del Convent

  Xiprers del Convent (Serie Mariola)

Xiprers de la 1ª jordana

  Xiprers de la 1ª jordana (Serie Mariola)

El Pla del Convent

  El Pla del Convent (Serie Mariola)

Puente de los Suspiros

  Puente de los Suspiros (Venecia)

 


    (19-11-2007) Ens alegren els articles sobre el pintor Castañer que s'han publicat en el periòdic Ciudad d'Alcoi escrits per Ramón Climent, Rafael Coloma (article de 1957), Antonio Castelló, Adrián Espí i Adrián Miró (vore). Estos articles es reproduïxen amb el permís del periòdic Ciudad d'Alcoi.

    (24-09-2007) El periòdic Ciudad d'Alcoi publica un article d'Adrían Espí, titulat La Romeria de les Romeries amb motiu de la festivitat de la patrona d'Alcoi, la Mare de Déu dels Lliris. En este article Adrián descriu com el pintor Castañer ha interpretat pictòricament en diverses ocasions estos temes romeristics (ver). El 9 de desembre del 2007, el Ciumenge, suplement dominical de Ciudad, publica un altre article d'Adrían Espí titulat de Verd i Or. Adrián, gran coneixedor de l'obra pictòrica de Castañer, escriu sobre la Tauromàquia, col·lecció de plomins amb què Castañer va obsequiar al Club Taurí d'Alcoi, o sobre l'oli "Torerillo en Triana" inspirat en un poema de Gerardo Diego, i acaba amb un relat sobre el torero Andrés Coloma "Clàssic", de qui Ramón Castañer va realitzar un guache il·lustrant un poètic treball d'investigació dedicat al torero escrit per Pepa Botella (vore).


    Estes pàgines web sobre el pintor Ramón Castañer han sigut completades en versió en valencià per Rafael Rufino Valor en Viquipèdia (vore). Així mateix, també en Viquipèdia, ha creat altres pàgines amb informació sobre el pintor que tracten de la Revolució del Petroli (vore) i de l'Església arxiprestal de Santa Maria d'Alcoi (vore).


    En la pàgina web del Centre Instructiu Musical Apolo - Alcoi (Spain) (vore), Jaume Jordi Ferrando, dins de la secció "Contribucions a la Web", ha inclòs un comentari sobre el llibre de Pepa Botella de Castañer "Cançonetes als Abencerrajes".


    Article de Josep Lluis Seguí publicat en el periòdic Ciudad d'Alcoi el 18 d'agost de 2009 titulat "Ramón Castañer: cuando la pintura da vida" (vore).

 

home