Pepa de Castañer

Pepa Botella de Castañer (Alcoy)  

- Titulada amb Premi Extraordinari en Declamació Pràctica en el Conservatori de Música i Declamació de València.

- Actua com a solista-narradora amb l'obra “Pere i el llop” de Sergei Prokofiev amb l'Orquestra Simfònica Alcoiana a Alcoi (Alacant), sota la direcció de Rafael Casasempere.

- Actua com a solista amb l'Orquestra Municipal de València amb Enrique García Asensio amb la mateixa obra.

- La seua activitat centrada en la interpretació poètica, l'ha portat a donar diversos recitals a Espanya i en l'estranger.

- En 1998 va publicar “La Realitat Imaginada, Milagros Jordá Puigmoltó”, editat per l'Ajuntament d'Alcoi i l'Institut de Cultura Juan Gil-albert..

- És membre directiu de l'Associació Prometeu de Poesia de Madrid i col·labora en tots els seus programes de divulgació. Ha escrit diversos articles en revistes literàries.

- Té el títol de “Dama de l'Alzina” al mèrit poètic i “Prometeu de Plata”..

 

Comentaris de poetes i premsa sobre Pepa de Castañer:

 

“Esta veu, el prodigi d'esta sensibilitat és a la que cridem: La veu intermèdia de la poesia”.

Manuel Arce

 

“Tants sers, tantes formes d'amor, tantes veus caben en la veu de Pepa, que és una i múltiple, fabulosa i pròxima casa, on la poesia es queda a viure”.

María Beneyto

 

“Esta dona excepcional s'acosta a tots els rumbs de la poesia, de hui i d'ahir, per a incorporar-los al llis vidre del seu accent”.

Leopoldo Rodríguez Alcalde

 

“Pepa de Castañer és encara una miqueta més que un poeta. Molts poetes junts, els que ella interpreta, amb sensibilitat, amb noblesa i amb veritat”.

Ernesto Contreras

 

“Gràcies per la inspiració i per donar vida als meus versos”.

Gerardo Diego

 

“Per a la meua volguda i admirada Pepa de Castañer amb homenatge d'admiració i agraïment per una vida dedicada a la poesia”.

Juan Ruiz de Torres

 

“Pepa de Castañer o la paraula en moviment, incorporada, refeta. Aplaudim sempre a qui intenta amb veritat i amor donar embalum a la poesia, en la comunicació oral”.

Vicente Aleixandre

 

“Gràcies, doncs, a Pepa de Castanyer, recitadora magistral en dues llengües.

A la fi puc dir, escoltant Pepa de Castanyer, aquells dos versos de Maragall que defineixen la gràcia com llum de perennitat i font de tota poesia:”

      Basta una noia amb la veu pura per millorar la humanitat.

Joan Valls Jordà

 

“Pepa de Castañer és, probablement dins del panorama espanyol, la dona rapsoda de més pronunciada sensibilitat artística que hem escoltat fa temps”.

Francisco Álvaro

 

“Pepa de Castañer: El verso puesto en pie. Y Pepa els conta, els canta, els posa dret d'una forma magistral i emocionant”.

Tico Medina

 

“Amb els elements més simples, sense tronar grandiloqüent ni gesticulacions, amb les precises modulacions, Pepa de Castañer va seguir la corba emocional del recitat, amb serenitat o amb passió”.

Estafeta Literaria