Amb una gran tristesa escric esta pàgina. Mon pare va morir rodejat dels seus i sense patiment. El seu nét Sebastián va sostindre la seua mà durant les últimes hores. Ramón, durant la seua vida em va posar el llistó molt alt, va ser un gran professional però sobretot va ser una magnífica persona, amb un cor gran i que és recordat per tots pel seu caràcter afable i bondadós.

    Des que Ramón va morir hem rebut mostres d'afecte per part de molta gent. En el tanatori de la M30 van estar amics de l'Associació de Sant Jordi de Madrid, de l'Associació Prometo de Poesia, companys de Ramón de l'Institut Simancas, tots els nostres veïns i amics de Madrid i inclús de València, que van vindre expressament.

    Segons els seus desitjos, Ramón va ser incinerat a Madrid i vam traslladar les seues cendres a la seua ciutat natal, Alcoi. A Alcoi, el dia 2 de gener del 2012, va rebre un homenatge en l'Ajuntament. La meua família agraïx enormement i de tot cor totes les mostres d'afecte rebudes, les belles i entranyables paraules pronunciades per l'alcalde d'Alcoi Toni Francés i també pel nostre amic Antonio Castelló, i la presència de tots els que allí van assistir. A continuació, es va celebrar una missa en l'Església dels Salesians on estan els murals de Castañer. Van assistir, a més de les autoritats, familiars i amics d'Alcoi, València

Recordatorio

    A Alcoi es van declarar tres dies de dol i van ondejar les banderes a mitja asta. Un gran nombre de mitjans de comunicació i institucions van fer eco de la notícia de la mort de Ramón Castañer:

    L'emotiu homenatge en l'Ajuntament del dia 2 de gener del 2012 així com la missa posterior en els Salesians van quedar igualment reflectits en els mitjans de comunicació. El periòdic Ciutat d'Alcoi complementa estes notícies amb tres articles plens de sentiment de Juan Javier Gisbert Cortés, Jorge Sedano Delgado i Juan Ramón Juan Sanchís (fillol de Pepa i Ramón).  Ciudad 03-01-2012

cenizas

Homenaje

Misa

També van aparéixer notícies en:

    El dia 4 de febrer, la vila d'Agres es va voler sumar als homenatges a Ramón Castañer, d'on ell i la seua esposa Pepa Botella eren Fills adoptius. Ramón i Pepa sempre va col·laborar en els actes culturals i artístics d'Agres, i la bellesa d'este poble va ser una inesgotable font d'inspiració per a les pintures de Ramón.
   En el Saló de Plens de l'Ajuntament d'Agres va tindre lloc l'homenatge al pintor en què van intervindre la presidenta de l'Associació d'Ames de Casa, la presidenta de la Junta de l'Aparició de la Mare de Déu i el president de la Filà dels pastorets, els que van elogiar les obres i vivències de Castañer a Agres.
   Per a tancar l'acte, l'alcalde José Manuel Francés va pronunciar unes emotives paraules sobre Ramón i va anunciar que en l'Ajuntament es va decidir que la Vila d'Agres havia concedit un carrer a Ramón Castañer. Tota la meua família i en especial, ma mare, vam acabar emocionats. Agraïm de veritat la realització d'un homenatge tan ple de sentiment i donem les gràcies a tot el poble d'Agres. En el periòdic Ciutat d'Alcoi Ciudad 02-02-2012 i en el Diari Informació d'Alcant ha quedat reflectida la notícia.

Entrada

SalonPlenos

        El dia 22 de març, l'Associació de Sant Jordi va celebrar una missa en l'Església de Sant Jordi d'Alcoi en memòria de Ramón Castañer que va ser Majoral d'Honor des del 1989 fins al 2011, data de la seua defunció. L'Associació va entregar a la família una medalla i la insígnia corresponent al seu nomenament honorífic. La família agraïx ferventment el detall que l'Associació ha tingut amb Ramón Castañer.

Entrada

SalonPlenos

 

previous